Dutch Classic Yacht Regatta 2023 Startpagina

Van 26 juli tot en met 30 juli 2023 in HELLEVOETSLUIS

STICHTING DCYR

De stichting Dutch Classic Yacht Regatta is een autonome stichting bestaande uit een vrijwillig (uitvoerend) bestuur met als doel het organiseren en faciliteren van een tweejaarlijks treffen voor klassieke scherpe jachten van hout, staal en polyester. Hierbij is het wedstrijdzeilen tegen elkaar het belangrijkste doel, met een gezellig en uitgebreid walprogramma voor de deelnemers op een goede tweede plaats.

In 1989 is de Dutch Classic Yacht Regatta voor het eerst georganiseerd en bestond uit twee dagen wedstrijdvaren op het Haringvliet door voornamelijk leden van de Vereniging Klassieke Scherpe Jachten (VKSJ), samen met enkele Engelse en Belgische klassiekers. Dit initiatief van de VKSJ heeft geleid tot de oprichting van de Stichting Dutch Classic Yacht Regatta met als resultaat een evenement in haar huidige vorm.

Van 2005 tot en met 2009 was vlaggenproducent en buitenreclamespecialist Shipmate als hoofdsponsor aan het evenement verbonden. Gedurende de looptijd van die sponsorovereenkomst heette het evenement dan ook officieel  Shipmate Classic Yacht Regatta. Vanaf 2011 heet het evenement weer Dutch Classic Yacht Regatta. Naast een intensief wedstrijdprogramma bestaat het evenement voor de deelnemers uit sociale contacten, feesten en het bewonderen van elkaars schepen.

Intussen kunnen we met gepaste trots concluderen dat het evenement met een vijfdaags programma tot de grootste klassiekerfestivals van Nederland behoort.

Bestuur
Het bestuur bestaat uit:

  • Marcel van Loosbroek (voorzitter)
  • Maarten Sinaasappel bestuurslid

Bij de organisatie van de DCYR wordt het bestuur bijgestaan door Ronald van Dijk van de OGA

Het bestuur staat met open armen klaar om nieuwe bestuursleden en praktische helpende handen te verwelkomen.
Mocht u ook willen meewerken aan het organiseren van dit prachtige evenement, stuur dan een mailtje aan Marcel van Loosbroek: mvanloosbroek@dcyr.nl

fotofoto