Dutch Classic Yacht Regatta 2013

24-28 Juli 2013 Hellevoetsluis

Dutch Classic Yacht Regatta 2013

Meer dan 200 adembenemend mooie, indrukwekkend oude, vertederend klein maar fijne, bloedstollend snelle en koersvaste klassieke scherpe zeiljachten varen van 24 tot en met 28 juli 2013 vanuit het Zuidhollandse Hellevoetsluis het water dun tijdens de Dutch Classic Yacht Regatta. Een tweejaarlijkse klassiekerregatta die geen gelijke kent in Noord-Europa. Een verzamelplaats voor eigenaren van klassieke scherpe jachten én hun familie/bemanning. Een niet te missen evenement voor iedereen met hart voor varend schoon en maritiem vermaak. Het walprogramma biedt zowel deelnemers als publiek gevarieerd nautisch vermaak, mooi zicht op de vloot deelnemende jachten en de mogelijkheid tot het volgen van de strijd op het wedstrijdwater.

Hellevoetsluis is één van de grootste jachthavens van Nederland. In de tijd dat de plaats een marinehaven was, werd hier de beroemde zilvervloot – schepen met kostbaarheden die in de 16e en 17e eeuw van Amerika naar Spanje voeren – aan wal gebracht door Piet Hein. Gebouwen zoals het Tromphuys en het Ruyterhuys, vernoemd naar Michiel de Ruyter, herinneren nog aan deze tijd. Het voormalige droogdok waar in de 18e eeuw zeilende linieschepen gebouwd werden en waar tot in de jaren ’70 het onderhoud van mijnenvegers plaats vond, is nu een museum dat een bezoek meer dan de moeite waard is. De DCYR vloot wordt afgemeerd in de Buitenhaven van Hellevoetsluis.

News

Het leven na de DCYR 2013

Hi alle deelnemers, Maarten en ik zijn nu bezig om alle foto’s en uitslagen netjes te verpakken zodat er een mooi overzicht komt van de laatste DC. Zoals eerder gezegd zijn wij de weergoden erg erkentelijk voor het goede zeilweer dat ze ons hebben geschonken. Wij zullen jullie nog per mail benaderen om nog feedback [...]

Programma en Wedstrijdbanen

Het programma 2013 en de te zeilen banen zijn nu al te bezichtigen zie het linkerhand menu voor de directe linken.

INSCHRIJVING 2013

U kunt zich nu inschrijven voor de 2013 editie. Klik in het linker menu op “inschrijving 2013″.

Nieuwe data zijn bekend

De dertiende DCYR wordt gehouden van 24 juli tot en met 28 juli 2013 Je kunt naar de lijst van schepen gaan door op deze link te klikken.
DCYR - Dutch Classic Yacht Regatta